Konsten att tillreda stora mängder mat lärs ut

Underhallg_Miettinen-5498

Underhållskursen för de blivande fältkockarna vid Nylands brigad pågår.

Jägare Robin Niska, som deltar i utbildningen, berättar om hur de första dagarna har varit.

– Underhållskursen har varit ungefär som jag föreställt mig, trots att det varit lite mera arbete än jag trodde att det skulle vara. Vissa dagar har varit tunga och långa, vi har lagat mat i flera timmar och diskat efteråt. Vi har fått hygienpass och lärt oss laga stora mängder mat på en gång, vilket man kan ha nytta av även i det civila. 

En av underhållskursens beväringschefer, undersergeant Otto Piippo, berättar om utbildningen ur en utbildares synvinkel. 

– Det har varit roligt att utbilda den nya kontingenten. Många saker händer samtidigt, så det är bra att vi har många kompetenta beväringschefer. Den nya kontingentens fältkockar är motiverade. Nu måste de bara lära sig att göra allting smidigare och mer praktiskt.