Kontingent 1/22 i bilder

_MG_9338

Kontingent 1/22 ryckte in i januari. Här presenterar vi några av den kontingentens första milstolpar i bilder.

Den nya kontingenten ryckte in den 3 januari 2022 i vintrigt väder. Under inryckningsdagen kvitterade man ut material från rustförrådet och bekantade sig med sin nya enhet samt sin stuga och sina stugkamrater. Rekrytperiodens första vecka innehöll inledande lektioner och övning i den militära livsstilen.
För att säkerställa att alla röstberättigade beväringar vid Nylands brigad hade möjlighet att rösta i det första välfärdsområdesvalet i landets historia ordnade man förhandsröstning i soldathemmet 17-18.1. Även beväringar som var i karantän på grund av smitta eller exponering fick möjligheten att rösta.
Grundövningen för kontingent 1/22 hölls i februari i Syndalen. Det var den nya kontingentens första längre övning, då alla enheter i tur och ordning tillbringade fem dagar i skogen. Under övningen fick beväringarna för första gången öva på stridsskjutningar med skarp ammunition, handgranatkastning med skarpa granater samt skjutning med 66KES 12-pansarskott.
Den 12 februari hölls faneden för kontingent 1/22 och rekryterna utnämndes av brigadkommendör kommodor Juha Kilpi utnämnda till jägare. Som förestavare för edgången fungerade Raseborgs stadsstyrelseordförande Anita Westerholm. På grund av pandemiläget kunde inte familjemedlemmar och vänner delta på faneden, men man kunde följa med Yles livesändning av tillställningen via Yle Arenan.