Sommaren vid Nylands brigad – i bilder

_MG_4834

Rekrymässa 

I juni arrangerade Beväringskommittén en rekrymässa i Soldathemmet. Mässan hölls under kvällsfritiden och gav beväringarna möjlighet att bekanta sig med potentiella arbetsgivare inom diverse olika branscher. På plats fanns bland annat polisen, företag inom transportsektorn och säkerhetsbranschen, en arbetsbyrå och en ungdomsverkstad.

Faneden 

I augusti var det återigen dags för faneden, denna gång för kontingent 2/22 som ryckte in i början av juli. Rekryterna avlade antingen krigsmannaed eller avgav krigsmannaförsäkran om att försvara fosterlandet. Efter det befordrades de till jägare av brigadkommendören, kommodor Juha Kilpi. Sommarens faned var den första där besökare var välkomna sedan coronapandemin började. Således fick de nyblivna jägarna dela den speciella stunden med sina nära och kära.

Bevkom Cup

I augusti spelades även Bevkom Cup, en fotbollsturnering mellan enheterna ordnad av Beväringskommittén. Turneringen pågick från måndag till fredag under kvällsfritiden och väckte stort intresse bland beväringarna. Efter gruppspel och semifinaler var det dags för den efterlängtade finalen på fredag kväll. Åskådarna flockades kring bollplanen och fick se Pionjärkompaniet besegra Stabs- och signalkompaniet med 2-0 efter en hård kamp. 

Amerikanska gäster

Nylands brigad deltog under sommaren i flera internationella övningar, vilket även resulterade i att besökare från andra sidan Atlanten vistades på brigaden. I samband med övningen Klaara kunde beväringarna vid Nylands brigad se soldater från den amerikanska marinen gå runt på brigadområdet och även äta i garnisonsrestaurangen Creutz.