Konsten att tillreda stora mängder mat lärs ut

Underhallg_Miettinen-5498

Underhållskursen för de blivande fältkockarna vid Nylands brigad pågår.

Jägare Robin Niska, som deltar i utbildningen, berättar om hur de första dagarna har varit.

– Underhållskursen har varit ungefär som jag föreställt mig, trots att det varit lite mera arbete än jag trodde att det skulle vara. Vissa dagar har varit tunga och långa, vi har lagat mat i flera timmar och diskat efteråt. Vi har fått hygienpass och lärt oss laga stora mängder mat på en gång, vilket man kan ha nytta av även i det civila. 

En av underhållskursens beväringschefer, undersergeant Otto Piippo, berättar om utbildningen ur en utbildares synvinkel. 

– Det har varit roligt att utbilda den nya kontingenten. Många saker händer samtidigt, så det är bra att vi har många kompetenta beväringschefer. Den nya kontingentens fältkockar är motiverade. Nu måste de bara lära sig att göra allting smidigare och mer praktiskt.

Integritetsöversikt

Den här sajten använder cookies (kakor) för att kunna ge dig den bästa möjliga användarupplevelsen. Cookies sparas i din webbläsare så att den känner igen dig då du återvänder till sajten. Dessutom hjälper cookies bl.a. till att förstå vilka sidor på sajten som du tycker är mest intressanta och användbara.

Nödvändiga cookies

Nödvändiga cookies bör alltid vara aktiverade för att vi ska kunna spara dina cookie-inställningar.

Tredjepartscookies

Vi använder Google Analytics 4 för att samla information om t.ex. hur många besökare sajten har och vilka sidor som är populärast. Genom att hålla denna cookie aktiverad hjälper du oss att utveckla webbsajten.